100 Dagen tot Kerst: Waarom September ons Kerstkriebels geeft!

 

Daar sta je dan, nog nagenietend van je zomervakantie, je zonnebrandcrème nog niet opgeborgen en je slippers nog aan je voeten. En plotseling besef je het: nog maar 100 dagen tot Kerst! Maar waarom krijgen we in september al die onbedwingbare drang om kerstliedjes te zingen en onze kersttruien uit de kast te halen?

kerstman op het strand


Laten we eerlijk zijn: de dagen worden korter, de nachten langer en de eerste herfstbuien hebben zich al laten zien. Ergens in ons brein denken we: “Als we dan toch richting winter gaan, laten we het dan goed doen en alvast aan Kerstmis denken!“

En wees eerlijk, wie heeft er niet stiekem al zin in warme chocomel, gezelligheid bij de open haard en het geluid van kerstbellen? Plus, in september kunnen we zonder schaamte alvast de voorbereidingen treffen. Niemand die zegt: “Is het niet een beetje vroeg?” Nee, het is 100 dagen voor kerst, het is precies op tijd!

Misschien is het de voorpret van het versieren van het huis, het kiezen van de perfecte kerstboom of het bedenken van het perfecte kerstdiner. Of misschien, heel misschien, willen we gewoon een excuus om die foute kersttrui weer te kunnen dragen.

Dus trek die kersttrui aan, zet ‘All I Want For Christmas’ op repeat en begin alvast met het opstellen van je verlanglijstje. Want zoals het oude gezegde luidt: “Kerstmis komt maar één keer per jaar, dus je kunt er maar beter het beste van maken!” En als dat betekent dat we in september al beginnen, dan zij het zo!

8 Redenen waarom we in september al uitkijken naar Kerstmis:

  • Foute kersttruien: Hoe eerder we die kunnen dragen, hoe beter!
  • Kerstliedjes: Geef toe, je hebt ‘Last Christmas’ al minstens één keer stiekem geluisterd.
  • Gezelligheid: De kaarsen, de lichtjes, de sfeer... daar krijg je nooit genoeg van.
  • Kerstfilms: Van ‘Home Alone’ tot ‘Love Actually’, het is nooit te vroeg om je favorieten weer eens aan te zetten.
  • Kerstmarkten: Glühwein, warme chocomel en broodjes Unox. Need I say more?
  • Kerstversiering: Waarom zou je wachten tot december om je huis om te toveren tot een winterwonderland?
  • De zoektocht naar het perfecte cadeau: Vroeg beginnen betekent minder stress in december.
  • Kerstdiner: Wie kan er nou weerstaan aan de gedachte van een heerlijk kerstdiner en de geur van versgebakken kerstkoekjes?